Permafrost

I desember åpnet Foto Prosjektutvikling utstillingen Permafrost i Olav Tryggvasons gate 51 i Trondheim hvor det kontemporære og det klassiske uttrykket fikk utfolde seg. Nå er den foreviget som fotobok!

Se utstillingen i 3D!

Beveg deg gjennom Permafrost, rom for rom, i dette interaktive kartet.

Møt fotografene!

I et forsøk på å distansere seg fra virkeligheten, skaper Jenny Aalberg en visuell verden der lys, farge og komposisjon er viktig. For henne er fotografiet en mer presis kommunikasjonsform enn det å snakke, og hun ser på det billedlige språket som den ærligste måten å uttrykke seg på.

Bildene hun stiller ut er en del av et større prosjekt der hun utforsker grenselandet mellom fantasi og virkelighet, og balanserer det med en blanding av naivitet og alvor.

Arbeidene hennes er kjøpt inn i NTNU sin kunstsamling med blant annet Håkon Bleken, Andy Warhol og flere andre store kunstnere.

Lasse Amundsen er en fotograf som, gjennom beherskelse av ulike fotografiske disipliner, har kommet frem til en unik tilnærming til sitt visuelle uttrykk. Med en bakgrunn i ulike subkulturer som ikke lar seg observeres fra utsiden, formidler han et særegent blikk på kontemporær skandinavisk “youth culture”.

Arbeidene hans er kjøpt inn i NTNU sin kunstsamling med blant annet Håkon Bleken, Andy Warhol og flere andre store kunstnere.

I was born in Los Angeles California and grew up in the city of Chihuahua, Mexico. My passion for photography did not begin in adolescence as most do. I started taking pictures at the age of 35 without knowing that it would give a 180 degree turn to my life, now i can not even imagine my self without a camera in my hand, it has now became a lifestyle for me.

Marion vokste opp på en gård i Skaun kommune sammen med foreldrene sine og to søsken. I løpet av de siste årene har hun arbeidet med å dokumentere og fortelle historier gjennom bilder for å vise tiden vi lever i og samfunnet i dag.

I prosjektet “Dødsdesign” utforsker hun arkitektur og design i blant annet gravferdsbransjen. Det er mange som ikke har direkte kjennskap til hva som skjer etter døden og arbeidet hennes skal gi et større innblikk i dette.

Vidar Færestrand er utdannet fotograf ved Norsk Fotofagskole. Arbeidet hans skildrar arbeiderklassens folk og det hverdagslige liv. Bygda, naturen og folket er kjernen i bileta han prøvar å formidle.

Bildene er tatt medan eg har vært ute på ei pågåande prosjekt. Her fotograferer eg landskapet natur og folk. Dette vil ta for seg livet og rundt om i bygd og by.

Håkon Sandmo Karlsen har bakgrunn fra musikkmiljøet i Tromsø og studier på Norsk Fotofagskole i Trondheim. I lang tid har han vært interessert i fotografiet som kunstform og jobber med bokprosjekter og installasjoner. Bildene hans befinner seg i et krysningspunkt mellom det kunstneriske og det dokumentariske.

Marius Heimisson er en multidisiplinær fotograf med bakgrunn i ulike felt innenfor det visuelle mediet. Gjennom å angripe fotografiet med samme visuelle tilnærming, uavhengig av tematisk aberrasjon, tilføyer bildene hans et kontemporært blikk på vår samtids impermanens.

Bildene i Permafrost er pedantiske observasjoner av det ekstraordinære i det ordinære, og er en del av hans pågående prosjekt som tar for seg den transformative prosessen som skjer med ordinære objekter når de isoleres på riktig måte og rekontekstualiseres.

Gudmund Arne Lilletveit er sauebonde og utdanna fotograf, og har tidlegare studert film og kunsthistorie. Arbeidet hans drar inspirasjon frå ulike medium som litteratur, film og musikk. Tematikken som omhandlar bileta tar for seg filosofiske idéar innan eksistensialisme og etikk, kor friheit og kjenslar samt einsemde uti naturen er det som vektlegg historia hans.

Arbeidene hans er kjøpt inn i NTNU sin kunstsamling med blant annet Håkon Bleken, Andy Warhol og flere store kunstnere.

Marie Norbye er født og oppvokst i Trondheim og utdannet fotograf ved Norsk Fotofagskole. I arbeidet dems skaper de bilder som eksisterer i farvannet mellom drøm og virkelighet. De lar observasjoner får en ny surrealistisk vri og forskjønner det som folk flest ser på som rart og uinteressant. Det blir en slags minimalistisk surrealisme hvor form, farge og komposisjon er viktig.

Arbeidene dems er kjøpt inn i NTNU sin kunstsamling med blant annet Håkon Bleken, Andy Warhol og flere andre store kunstnere.

Olav Malvin er en fotograf med stort fokus på historiefortelling gjennom mediet. Han bruker kontraster i lys og skygge for å få frem følelser og estetikk. Stilen hans er ryddig og har som regel et tydelig subjekt i fokus.

Marlene Ørbæk kommer fra Tangen i Stange kommune, og går sitt tredje år på Norsk Fotofagskole. Fra tidlig alder begynte hun å eksperimentere med mye forskjellig kunst, for å kunne avlaste seg selv fra en tung hverdag. Det går i prosjekter med egne tekster, tegninger og ekspresjonistiske bilder. Med sterke farger og kontraster blir det til både abstrakte, surrealistiske og grafiske motiver. Et systematisk kaos som går litt ut av kontroll for hvert prosjekt som blir til.