Utstillingsåpning - PULS

Velkommen til PULS - høstens fotoutstilling hos Norsk Fotofagskole!

Etter tradisjon og i samarbeid med Trondheim Open Kunstbiennale, inviterer 2. klasse til skolens årlige fotoutstilling om kropp og identitet. Her vil man få mulighet til å oppleve ulike tolkninger av temaet gjennom flere forskjellige sjangere innenfor fotokunsten.

• Dørene åpner fredag 2. november kl. 18:00, med åpningsfest og vernissage kl. 19:00 (18 års aldergrense).

• Lørdag 3. og søndag 4. november, 12:00 - 16:00. Vi serverer kaffe!

Trondheim Open Kunstbiennale:
Under biennalen arrangeres utstillinger, workshops, kunstmarked, kritikersamtaler, kunstnersamtaler i aktuelle utstillinger og byens mange kunstnerinitierte prosjekter løftes fram. Trondheim Open 2018 arrangeres 26. oktober - 4. november.
www.trondheimopen.org

Studietur til Marokko v.17

Tradisjonen tro reiser 2.års studentene til Marokko på studietur. Turen byr på mange inntrykk, og det fotografiske resultatet er imponerende. Men ikke minst sitter de igjen med fine minner fra turen.

Studentene lander i Marrakech, og bor i Medinaen i en av byens Riader, som er et marrokansk tradisjonelt hus med en indre hage. Marrakech er en travel by, og bevege seg i smale gater kan være utfordrende samt gi rom for spennende bilder. Studentene har på forhånd valgt hvilken sjanger de skal jobbe i (mote, kunst, lifestyle, reklame m.m) I år, som tidligere år, har mote-gruppen hatt med seg en modell de kan jobbe med. Etter et par dager, mens de fleste i klassen reiser videre til Essaouira, tar en liten gruppe turen til Atlasfjellene. I landsbyene i Atlasfjellene møter de Berberene, som tradisjonelt sett er nomader, de lever bl.a av å veve tepper.  Havnebyen Essaouira er kjent som en Hippie-by på 60/70-tallet og besøkt av bl.a Jimmie Hendrix.  Her er det óg mulig å surfe!

Jazzfestfotografen 2018 er kåret

jazzfestvinner_17_DSC6486.jpg

Tradisjonen tro får våre studenter bryne seg på å skape årets Jazzfestplakat. De kom med mange gode forslag og bilder. I samarbeid med Ernst Wiggo Sandbakk i Jazzfest ble det plukket bilder fra én fotograf som skal representre profilen til Jazzfest i 2018.

Årets Jazzfestplakat er fotografert av Anthony Sabado, som mottok en vinnersjekk på fem tusen kroner!

Anthony går 2.året Fotografi på Norsk Fotofagskole. Han har bemerket seg med en spennende måte å jobbe med lys på, noe som går igjen i hans personlige arbeide. Se mer: www.instagram.com/anthony_sabado   -    www.kortliv.com/anthony-sabado

Jazzfest holdes 9-13 mai 2018.

Workshop med Stian Foss

_DSC4449_m35_stianfoss.jpg

Studentene har jobbet iherdig i ei uke med fotograf Stian Foss

Som tidligere student ved Fotofagskolen og New York School of visual Arts har veien videre bringt ham inn i samarbeid med anerkjente fotografer som Alasdair McLellan, Hedi Slimane og Craig McDean. Stian har en lang merittliste i moteverden da han jobber med internasjonale magasiner som L'Officiel og Jalouse. Etter å ha jobbet med base i Sveits og Paris er Stian nå tilbake i Norge, og med stor entusiasme viderebringes kunnskapen og erfaringene han har gjort seg. Uken ble avsluttet med Stians utstillingsåpning på fotogalleriet Modul 35. Det har vært en fin læring for studentene å høre om hva som kreves i større fotoproduksjoner og i det å levere på et internasjonalt nivå.

Nedenfor er et eksempel på studentenes arbeide.

Skaper av Jazzfestplakaten 2017 -Daniel Bolstad

Hvert år får våre 2.års studenter mulighet å skape forslag til Jazzfestplakaten som pryder byen og arrangementet som avholdes den 9 - 14 mai i år. Daglig leder for Jazzfest, Ernst Wiggo Sandbakk, kunne i går dele ut en sjekk på 5000,- til en veldig lykkelig vinner, Daniel Bolstad.

Daniel går Kunstfotografi og har jobbet med dette prosjektet på et svært gjennomtenkt og sammensatt vis. Måten han har jobbet med instrumentene, i 3D og ved lyssetting, er ganske komplekst. Resultatet er veldig spennende, grafisk og lekent.

Se Jazzfest sin hjemmeside for årets program. www.jazzfest.no

Trondheim Dokumentarfestival - bildespråk og debatt.

Trondheim dokumentarfestival ble i år avholdt med et solid program og med et stort oppmøte. En del av programmet ble lagt til skolens lokaler hvor Nils Vik, bilderedakør i D2 og fotograf Helge Skodvin møttes til samtale og VG redaktører m.fl diskuterte nyhetsbildet i dag.