Avgangsutstilling 7. juni

Avgangsstudentene ved Norsk Fotofagskole inviterer til årets største høydepunkt - avgangsutstillingen 2019! De har samlet sine beste bilder og feirer med musikk, bar og eksepsjonelt god stemning.

ÅPNINGSFEST 7. JUNI - 19:00

DJ Reggie got beats spiller tunes gjennom hele festen! I tillegg får vi en rå gjesteopptreden fra Wonder The Boy som setter stemningen for kvelden.

I tillegg til utstillingen som er fordelt over 4 forskjellige områder, vil det vil bli salg av drikkevarer i 3 forskjellige barer, dansegulv, photo booth, og portfoliovisning i andreetasjen.
Ute finner du lounge med musikk, food-truck fra Falafelkompaniet, grillpølser, og toaletter. (OBS! 18-års aldersgrense hele kvelden)


ÅPEN UTSTILLING 8.-9. JUNI - 11:00-16:00

Lørdag og søndag vil utstillingen holde åpent for besøkende i alle aldre. Her vil det både bli salg av drikkevarer og noe godt å spise! Om du vil lære mer om utstillingen og enkeltbilder vil vi være tilgjengelige til å besvare spørsmål og gi guidet tur av utstillingen i åpningstiden!


Ta kontakt med Avgangsutstilling Norsk Fotofagskole dersom du har spørsmål ang. utstillingen eller åpningsfesten.

Facebook event

Vi ses, Trondheim!

Endringer i Fagskoleloven §

Endringer i fagskoleloven har tredd i kraft, Fagskolepoeng blir erstattet med Studiepoeng.

Se retningslinjer for å erstatte eller komplementere vitnemål utstedt etter 1. august 2011 :

Informasjon til tidligere studenter av Norsk Fotofagskole

Fagskoleloven heter nå Lov om høyere yrkesfaglig utdanning. Den nye og justerte versjonen av loven trådte i kraft 01 juli 2018. Her er det flere endringer som løfter fagskolene og gir utvidede og bedre rettigheter til studentene. Fagskoler har nå benevnelsen «Høyere yrkesfaglig utdanning»

Hele lovteksten kan leses her: https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2018-06-08-28

Det er nå vedtatt at det som tidligere var Fagskolepoeng nå blir Studiepoeng, slik som ved annen høyere utdanning. Endringen har tilbakevirkende kraft slik at dette også gjelder for studenter som har vitnemål fra oss med fagskolepoeng utstedt etter 1. august 2011. 1. år Kunstfotografi gir på det meste 60 Studiepoeng og Fagskolegrad. 2. år Fotografi gir på det meste 120 Studiepoeng og Høyere Fagskolegrad - om alle emner og eksamen er bestått.

Om du ønsker å benytte deg av muligheten til å endre ditt vitnemål har du to alternativer:

 1. Vår anbefaling og rimeligste tiltak for deg er å vise til rundskrivet fra Kunnskapsdepartementet der dette er definert. Rundskrivet finner du som vedlegg her og kan legges ved ditt gamle vitnemål når du søker om f.eks opptak til nye studier.

 2. Du har også en rett til å få skrevet ut et nytt vitnemål som erstatter Fagskolepoeng med Studiepoeng. Denne retten varer til innen 31. desember 2020. Dette alternativet er en prosess med fastlagte prosedyrer og tilhørende gebyr. Alle fagskoler i landet med medlemskap i Forum for Fagskoler (de fleste i Norge), er bedt om å følge denne felles prosedyren. Prosessen blir da som følger:

  1. Studenten må først sende inn sitt originale vitnemål og betale gebyret. Gebyret er på kr. 1000. Vi sender faktura. Vår adresse : Norsk Fotofagskole. Mellomila 56, 7018 Trondheim.

  2. Bestilling av nytt vitnemål regnes som fremsatt når gammelt vitnemål er levert fagskolen og gebyr for utstedelse av nytt er betalt. Send kvitteringen din på e-post til post@fotofagskolen.no

  • Det beregnes en saksbehandlingstid på inntil to måneder fra bestilling av nytt vitnemål er fremsatt av studenten. Ofte vil dette kunne gå mye raskere.

  • Vi lager nytt vitnemål til deg med studiepoeng som sendes pr. post. Pass på å oppgi korrekt postadresse (da du trolig har flyttet siden du gikk her på skolen). Vi vil også sende deg en digital versjon i pdf-format.

  • Vi makulerer ditt gamle vitnemål og lagrer ditt nye i våre systemer.

Vedlegg til vitnemål med fagskolepoeng.

Utstillingsåpning - PULS

 

Velkommen til PULS - høstens fotoutstilling hos Norsk Fotofagskole!

Etter tradisjon og i samarbeid med Trondheim Open Kunstbiennale, inviterer 2. klasse til skolens årlige fotoutstilling om kropp og identitet. Her vil man få mulighet til å oppleve ulike tolkninger av temaet gjennom flere forskjellige sjangere innenfor fotokunsten.

 • Dørene åpner fredag 2. november kl. 18:00, med åpningsfest og vernissage kl. 19:00 (18 års aldergrense).

 • Lørdag 3. og søndag 4. november, 12:00 - 16:00. Vi serverer kaffe!


Trondheim Open Kunstbiennale:
Under biennalen arrangeres utstillinger, workshops, kunstmarked, kritikersamtaler, kunstnersamtaler i aktuelle utstillinger og byens mange kunstnerinitierte prosjekter løftes fram. Trondheim Open 2018 arrangeres 26. oktober - 4. november. 
www.trondheimopen.org


 

Studietur til Marokko v.17

Tradisjonen tro reiser 2.års studentene til Marokko på studietur. Turen byr på mange inntrykk, og det fotografiske resultatet er imponerende. Men ikke minst sitter de igjen med fine minner fra turen.

Studentene lander i Marrakech, og bor i Medinaen i en av byens Riader, som er et marrokansk tradisjonelt hus med en indre hage. Marrakech er en travel by, og bevege seg i smale gater kan være utfordrende samt gi rom for spennende bilder. Studentene har på forhånd valgt hvilken sjanger de skal jobbe i (mote, kunst, lifestyle, reklame m.m) I år, som tidligere år, har mote-gruppen hatt med seg en modell de kan jobbe med. Etter et par dager, mens de fleste i klassen reiser videre til Essaouira, tar en liten gruppe turen til Atlasfjellene. I landsbyene i Atlasfjellene møter de Berberene, som tradisjonelt sett er nomader, de lever bl.a av å veve tepper.  Havnebyen Essaouira er kjent som en Hippie-by på 60/70-tallet og besøkt av bl.a Jimmie Hendrix.  Her er det óg mulig å surfe! 

 

 

 

Jazzfestfotografen 2018 er kåret

jazzfestvinner_17_DSC6486.jpg

Tradisjonen tro får våre studenter bryne seg på å skape årets Jazzfestplakat. De kom med mange gode forslag og bilder. I samarbeid med Ernst Wiggo Sandbakk i Jazzfest ble det plukket bilder fra én fotograf som skal representre profilen til Jazzfest i 2018.

Årets Jazzfestplakat er fotografert av Anthony Sabado, som mottok en vinnersjekk på fem tusen kroner!

Anthony går 2.året Fotografi på Norsk Fotofagskole. Han har bemerket seg med en spennende måte å jobbe med lys på, noe som går igjen i hans personlige arbeide. Se mer: www.instagram.com/anthony_sabado   -    www.kortliv.com/anthony-sabado 

Jazzfest holdes 9-13 mai 2018.

Workshop med Stian Foss

_DSC4449_m35_stianfoss.jpg

Studentene har jobbet iherdig i ei uke med fotograf Stian Foss

Som tidligere student ved Fotofagskolen og New York School of visual Arts har veien videre bringt ham inn i samarbeid med anerkjente fotografer som Alasdair McLellan, Hedi Slimane og Craig McDean. Stian har en lang merittliste i moteverden da han jobber med internasjonale magasiner som L'Officiel og Jalouse. Etter å ha jobbet med base i Sveits og Paris er Stian nå tilbake i Norge, og med stor entusiasme viderebringes kunnskapen og erfaringene han har gjort seg. Uken ble avsluttet med Stians utstillingsåpning på fotogalleriet Modul 35. Det har vært en fin læring for studentene å høre om hva som kreves i større fotoproduksjoner og i det å levere på et internasjonalt nivå.

Nedenfor er et eksempel på studentenes arbeide.