Skaper av Jazzfestplakaten 2017 -Daniel Bolstad

Hvert år får våre 2.års studenter mulighet å skape forslag til Jazzfestplakaten som pryder byen og arrangementet som avholdes den 9 - 14 mai i år. Daglig leder for Jazzfest, Ernst Wiggo Sandbakk, kunne i går dele ut en sjekk på 5000,- til en veldig lykkelig vinner, Daniel Bolstad.

Daniel går 2.år Kunstfotografi og har jobbet med dette prosjektet på en svært gjennomtenkt og sammensatt vis. Måten han har jobbet med instrumentene, i 3D og ved lyssetting, er ganske komplekst. Resultatet er veldig spennende, grafisk og lekent.

Se Jazzfest sin hjemmeside for årets program. www.jazzfest.no

Trondheim Dokumentarfestival - bildespråk og debatt.

Trondheim dokumentarfestival ble i år avholdt med et solid program og med et stort oppmøte. En del av programmet ble lagt til skolens lokaler hvor Nils Vik, bilderedakør i D2 og fotograf Helge Skodvin møttes til samtale og VG redaktører m.fl diskuterte nyhetsbildet i dag.

Storformat analog portrett

Førsteklasse har startet semesteret med en runde i den analoge fotoverden med 4X5 tommers storformatkamera. Dagens forstudenter har for det meste bare erfaring med det digitale mediet fra tidligere. Derfor er det ekstra spennende og utfordrende å måtte bryne seg på analog bladfilm der en må måle lys, bygge og stille inn kamera og fremkalle før en får se resultatet. Storformat analog foto gir en god innsikt i grunnprinsippene for kamera og foto. Mange gode portretter og en god dose erfaring med en klassisk håndtverkstradisjon i fotografiet.

Warren Richardson, World Press Photo 2015 vinner på besøk

Warren Richardson vant World Press Photo of the Year 2015 for sin serie "Crossing the Border" der han følger flyktningestrømmen som prøver å krysse grensen inn i Ungarn fra Serbia. Warren kommer opprinnelig fra Australia men har lenge bodd og jobbet i øst-europa med egne langtidsprosjekter. Han kom innom skolen og holdt et inspirerende foredrag om et liv fylt av eventyr i forbindelse med sitt prosjekt der han har gått til fots i etapper fra Ungarn og skal til slutt ende opp på nordkapp. Han har også pågående prosjekter i Norge som tar for seg livet på gata for heroinavhengige.

Besøk hjemmesida hans for mer info og inspirasjon: www.warrenrichardson.com