Utstillingsåpning - PULS

Velkommen til PULS - høstens fotoutstilling hos Norsk Fotofagskole!

Etter tradisjon og i samarbeid med Trondheim Open Kunstbiennale, inviterer 2. klasse til skolens årlige fotoutstilling om kropp og identitet. Her vil man få mulighet til å oppleve ulike tolkninger av temaet gjennom flere forskjellige sjangere innenfor fotokunsten.

• Dørene åpner fredag 2. november kl. 18:00, med åpningsfest og vernissage kl. 19:00 (18 års aldergrense).

• Lørdag 3. og søndag 4. november, 12:00 - 16:00. Vi serverer kaffe!

Trondheim Open Kunstbiennale:
Under biennalen arrangeres utstillinger, workshops, kunstmarked, kritikersamtaler, kunstnersamtaler i aktuelle utstillinger og byens mange kunstnerinitierte prosjekter løftes fram. Trondheim Open 2018 arrangeres 26. oktober - 4. november.
www.trondheimopen.org

Studietur til Marokko v.17

Tradisjonen tro reiser 2.års studentene til Marokko på studietur. Turen byr på mange inntrykk, og det fotografiske resultatet er imponerende. Men ikke minst sitter de igjen med fine minner fra turen.

Studentene lander i Marrakech, og bor i Medinaen i en av byens Riader, som er et marrokansk tradisjonelt hus med en indre hage. Marrakech er en travel by, og bevege seg i smale gater kan være utfordrende samt gi rom for spennende bilder. Studentene har på forhånd valgt hvilken sjanger de skal jobbe i (mote, kunst, lifestyle, reklame m.m) I år, som tidligere år, har mote-gruppen hatt med seg en modell de kan jobbe med. Etter et par dager, mens de fleste i klassen reiser videre til Essaouira, tar en liten gruppe turen til Atlasfjellene. I landsbyene i Atlasfjellene møter de Berberene, som tradisjonelt sett er nomader, de lever bl.a av å veve tepper.  Havnebyen Essaouira er kjent som en Hippie-by på 60/70-tallet og besøkt av bl.a Jimmie Hendrix.  Her er det óg mulig å surfe!

Skaper av Jazzfestplakaten 2017 -Daniel Bolstad

Hvert år får våre 2.års studenter mulighet å skape forslag til Jazzfestplakaten som pryder byen og arrangementet som avholdes den 9 - 14 mai i år. Daglig leder for Jazzfest, Ernst Wiggo Sandbakk, kunne i går dele ut en sjekk på 5000,- til en veldig lykkelig vinner, Daniel Bolstad.

Daniel går Kunstfotografi og har jobbet med dette prosjektet på et svært gjennomtenkt og sammensatt vis. Måten han har jobbet med instrumentene, i 3D og ved lyssetting, er ganske komplekst. Resultatet er veldig spennende, grafisk og lekent.

Se Jazzfest sin hjemmeside for årets program. www.jazzfest.no

Trondheim Dokumentarfestival - bildespråk og debatt.

Trondheim dokumentarfestival ble i år avholdt med et solid program og med et stort oppmøte. En del av programmet ble lagt til skolens lokaler hvor Nils Vik, bilderedakør i D2 og fotograf Helge Skodvin møttes til samtale og VG redaktører m.fl diskuterte nyhetsbildet i dag.

Storformat analog portrett

Førsteklasse har startet semesteret med en runde i den analoge fotoverden med 4X5 tommers storformatkamera. Dagens forstudenter har for det meste bare erfaring med det digitale mediet fra tidligere. Derfor er det ekstra spennende og utfordrende å måtte bryne seg på analog bladfilm der en må måle lys, bygge og stille inn kamera og fremkalle før en får se resultatet. Storformat analog foto gir en god innsikt i grunnprinsippene for kamera og foto. Mange gode portretter og en god dose erfaring med en klassisk håndtverkstradisjon i fotografiet.

Warren Richardson, World Press Photo 2015 vinner på besøk

Warren Richardson vant World Press Photo of the Year 2015 for sin serie "Crossing the Border" der han følger flyktningestrømmen som prøver å krysse grensen inn i Ungarn fra Serbia. Warren kommer opprinnelig fra Australia men har lenge bodd og jobbet i øst-europa med egne langtidsprosjekter. Han kom innom skolen og holdt et inspirerende foredrag om et liv fylt av eventyr i forbindelse med sitt prosjekt der han har gått til fots i etapper fra Ungarn og skal til slutt ende opp på nordkapp. Han har også pågående prosjekter i Norge som tar for seg livet på gata for heroinavhengige.

Besøk hjemmesida hans for mer info og inspirasjon: www.warrenrichardson.com